ALGEMENE VOORWAARDEN


1.
Identiteit van de ondernemer & toepassing

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van My Little Monkey en op elke tot stand gekomen overeenkomst, waaronder ook de overeenkomst van alle bestellingen die online worden uitgevoerd op de website van My Little Monkey.
Website: www.mylittlemonkey.be , E-mail: info@mylittlemonkey.be
Ingeschreven in het handelsregister onder btw nummer: BE0830497469. KvK nummer: 0830497469.
De maatschappelijke zetel is ICT-KC bv, Rijsbergdijk 25 bus 1, 2490 Balen.

Door een bestelling te plaatsen op de website www.mylittlemonkey.be gaat de koper volledig akkoord met deze verkoopsvoorwaarden en zonder voorbehoud.

2. Algemene info

My Little Monkey kan de algemene voorwaarden op elk ogenblik wijzigen, echter zal deze wijzigingen wel steeds vermeld worden op de website en/of Facebookpagina.
De geplaatste bestellingen blijven onderworpen aan de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op het ogenblik dat de verkoop wordt afgesloten.

U kunt My Little monkey enkel contacteren tijdens de kantooruren via het contactformulier op de webshop, via mail of via een persoonlijk berichtje op de Facebook pagina of Instagram account van My Little Monkey. My Little Monkey heeft geen telefoon en is dus telefonisch niet bereikbaar.


3. Onze producten

Al onze producten worden zo nauwkeurig en zo volledig mogelijk beschreven op onze webshop, en dit aangevuld met één of meerdere foto's die u een duidelijk beeld geven van het betreffende artikel. We zijn echter niet verantwoordelijk voor druk- en zetfouten op de website evenals mogelijke foutjes in de door leveranciers en/of fabrikanten verstrekte technische fiches.
Alle afbeeldingen, foto’s, tekeningen, gegevens betreffende gewicht, afmeting, kleur, afbeeldingen van etiketten, … op de website van My Little Monkey gelden evenwel slechts bij benadering, zijn indicatief en niet bindend. Kleuren kunnen in bepaalde mate afwijken van de werkelijkheid. Eventuele afwijkingen kunnen geen aanleiding geven tot schadevergoeding of verbreking van de overeenkomst.
Onze gepersonaliseerde producten worden met veel liefde handgemaakt en zijn vervaardigd uit betaalbare, duurzame materialen.
Gepersonaliseerde artikelen hebben hier door een langere levertijd en zijn niet retourneerbaar of om te ruilen.

Een verkoop wordt pas definitief afgesloten na het ontvangen van de bevestigingsmail.


4. Prijzen

Alle opgegeven prijzen zijn aangeduid in euro, inclusief BTW en exclusief verzendkosten.
Voor een bestelling geldt steeds de prijs en/of actie die op dat moment van de bestelling wordt vermeld. Indien het gekochte artikel korte tijd later wordt afgeprijsd op de webshop kan hierop geen aanspraak worden gemaakt.
De verzendkosten zijn steeds ten laste van de klant, tenzij anders aangegeven op de webshop.
Het bedrag van de verzendkosten wordt aangegeven op de website en alleszins duidelijk vermeld vooraleer de bestelling definitief is.
My Little Monkey behoudt zich het recht voor om de prijzen op ieder ogenblik te wijzigen.


5. Bestellingen en betalingen

Een bestelling wordt pas verwerkt en verzonden na ontvangst van de betaling.
My Little Monkey zal uw bestelling beantwoorden onder voorbehoud van de beschikbare voorraad.

Voor betaling in onze webshop kan gekozen worden uit volgende veilige betaalmogelijkheden:
- iDEAL, Bancontact en via uw eigen bank (KBC, CBC, Belfius) via onze partner Mollie.be.
- Via een cadeaubon van My Little Monkey, door gebruik van de code die u op de bon terug vindt. Opgelet! na vervaldatum van de bon zal de code ook niet meer werken.
- Via een overschrijving op de bankrekening van My Little Monkey.
In dit laatste geval wordt uw bestelling, in afwachting van de betaling, voor de klant gereserveerd gedurende 7 werkdagen vanaf de datum waarop de bestelling werd uitgevoerd. Nadat deze termijn is verstreken heeft My Little Monkey het recht om de bestelling te annuleren.

Wanneer het bestelde artikel, ondanks de waakzaamheid van My Little Monkey, niet voorradig is na het plaatsen van uw bestelling wordt u hier van zo snel mogelijk per e-mail op de hoogte gebracht. Wij zullen u dan ook vragen om uw bestelling te annuleren of te wijzigen.
Eventuele onjuistheden in de facturatie, wijzigingen of annulering van de bestelling dienen door de klant per e-mail aan info@mylittlemonkey.be te worden doorgegeven.


6. Levering, ruilen en retourneren

Bestelde producten worden steeds verzonden via DPD binnen de termijn zoals aangegeven op de website of bij het product zelf.
En dit na ontvangst van de volledige betaling.  De klant krijgt steeds een track & trace toegezonden via mail voor het volgen van het pakketje.
De aangegeven leveringstermijnen zijn indicatief. My Little Monkey zal er alles aan doen om uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.
Wij verzenden binnen 5 tot 7 werkdagen. Door bepaalde omstandigheden of vertragingen bij My Little Monkey als bij DPD kan dit altijd uitlopen.
U wordt hier van steeds op de hoogte gehouden.
Levering is mogelijk aan huis of in een postpunt.
De producten worden steeds geleverd op het door de klant aangegeven adres tijdens de bestelling.
Levering is gratis bij bestellingen vanaf 50€ voor België en 70€ voor Nederland.
Levering is ook gratis voor pakketten die geleverd worden in Lommel, Pelt, Balen, Olmen, Mol, Dessel, Leopoldsburg, Peer, Hechtel-Eksel.

My Little Monkey kan niet verantwoordelijk geacht worden voor vertragingen, beschadiging, diefstal of het verlies van goederen tijdens de verzending door DPD.
De bestelling kan niet worden terugbetaald zolang de bestelling niet retour gestuurd wordt aan My Little Monkey en deze heeft ontvangen of bij de geadresseerde met vertraging is toegekomen.

In geval van betaling per overschrijving wordt de bestelling pas verwerkt en verzonden na ontvangst van de volledige betaling.

Indien u beslist om uw bestelling te annuleren nadat u reeds heeft betaald, zal My Little Monkey pas overgaan tot terugbetaling van dit product als zij de volledige betaling heeft ontvangen.
Indien u beslist om uw bestelling te annuleren nadat deze reeds is verzonden, zal My Little Monkey pas overgaan tot terugbetaling van dit product als zij de product(en) via een retour zending heeft ontvangen en op voorwaarde dat het product zich in de originele staat bevindt, ongeopend in de originele verpakking met alle erbij geleverde accessoires, en gebruiksaanwijzingen.

Omruilen of retourneren van producten kan binnen 30  werkdagen en mits voorlegging van bestelbon of kassaticket.
Het product moet zich in de originele staat bevinden, ongeopend in de originele verpakking met alle erbij geleverde accessoires, en gebruiksaanwijzingen.
Gepersonaliseerde, op maat gemaakte producten,  solden en actie producten kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.
Het omgeruilde product wordt u gratis toegezonden.
Baby & kinderkleding mag gepast worden, maar mag niet gebruikt zijn. 
Alle teruggestuurde artikelen worden op bovenstaande aandachtig onderzocht.
Wegens hygiënische redenen kunnen fopspenen, speenkoorden, en bijtringen niet worden teruggenomen.
Bij niet-correcte terugzending conform het voorgaande zal de verkoper niet gehouden zijn tot terugbetaling van enig bedrag.
Wij behouden ons het recht tot weigering van ruiling voor, indien wij vermoeden dat het product beschadigd werd door de klant, reeds gebruikt is of als de redenen ongegrond zijn.


7. Garantie

De producten die op deze website werden aangekocht vallen onder de wettelijke garantie.
Lees steeds de documentatie die bij het product geleverd wordt voor meer informatie over de fabrieksgarantie.
De klant verbindt er zich toe om de geleverde goederen bij de levering onmiddellijk te onderzoeken op fouten en schade aan het artikel.
De klant dient elk gebrek aan overeenstemming binnen een termijn van 7 werkdagen na de vaststelling ervan aan My Little Monkey mee te delen.
De eventuele vergoeding hiervoor kan nooit groter zijn dan het betaalde bedrag aan de koper.
De verleende waarborg vervalt in geval van abnormaal gebruik, slecht onderhoud, gebruik in strijd met de voorschriften van de fabrikant, wijziging van goederen door de klant, demontage of reparatie door een niet-gekwalificeerde persoon, beschadiging ten gevolge van brand, waterschade, bliksem, ongevallen, natuurrampen, opzet, nalatigheid of een door een onoordeelkundige behandeling.


8. Aansprakelijkheid

My Little Monkey is niet aansprakelijk voor typefouten die de klant zelf heeft doorgestuurd.
De foto's en teksten die de producten op deze website illustreren en beschrijven bestaan uitsluitend voor informatieve doeleinden.
Wij trachten om de aangeboden artikelen zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven en te verduidelijken aan de hand van foto's en teksten.
My Little Monkey is niet aansprakelijk voor typfouten in teksten of op foto's.
Dit berust dan op een menselijke, onvrijwillige fout en hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Kleuren op de foto's kunnen ook steeds afwijken van de echte kleuren.
Er worden geen artikelen geruild op basis van kleurafwijkingen.
My Little Monkey behoud het recht om onze prijzen aan te passen.
Wij zullen steeds onze artikelen goed controleren op fouten en/of gebreken voor verzending.
Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor letsels of schade voortkomend uit gebruik van onze producten.


9. Privacy

Door uw bestelling te plaatsen, gaat u akkoord dat My Little Monkey uw gegevens verzameld, opslaat, verwerkt en gebruikt.
Uw gegevens worden nooit aan derden doorgegeven.
My Little Monkey zal deze gegevens enkel gebruiken voor de promotie van haar producten via bv. nieuwsbrief of mail en haar diensten.
Bepaalde van deze gegevens kunnen wel worden overgedragen aan vennootschappen die tussenkomen voor de levering van uw producten zoals via B-post.
Indien de koper zich heeft aangemeld voor het ontvangen van onze nieuwsbrief, kan de koper deze op elk moment annuleren door zich uit te schrijven.


10. Eigendomsrecht

Geen enkel gegeven of foto's van onze site mag gekopieerd of gebruikt worden zonder onze uitdrukkelijke toestemming.
Alle logo’s, foto’s, beelden, teksten, van de website zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die hetzij bij My Little Monkey, hetzij bij leveranciers of andere rechthebbenden.